"LÉLEKTŐL - LÉLEKIG"

SZERETNÉD, HA SZERETNÉNEK, S LENNÉL VALAKIÉ? HA IGEN, AKKOR EZ A TE OLDALAD! TALÁLD MEG A LELKED MÁSIK FELÉT, ÉS LEGYETEK BOLDOGOK!

448_lo21.jpg

A VONZÓ FÉRFI


A férfi vonzerejének egyik alapja a magas tesztoszteron szint, ami termékenységet és jó géneket ígér, a másik pedig a befektetési képességei, amit a szociális dominancia és az erő, egészségesség mér.                                                                                    A magas tesztoszteron jegyei az arcon a kiemelkedő középarc és orr, széles járomcsont, erős, széles áll, és megnyúlt alsó arcél. Ehhez jön még a férfiasan erős arc és testszőrzet.                              A testi jegyek az erős felsőtesti izomzat, a széles váll és keskeny csípő. Itt is kimutatták a pontos arányokat, férfiaknál a csípő/váll arány kb. 0.85 körül a legvonzóbb.                                                         A szimmetrikusság a férfiaknál is rendkívül fontos mutató, mert jelzi a stabil fejlődést és a környezeti hatásoknak való ellenálló képességet. A szimmetrikusságnak valóban kell legyen valami mélyebb biológiai jelentése, amire egy érdekes, azóta megismételt vizsgálat mutatott rá.                                     Közismert, hogy a test különféle, szexuális jelentéssel bíró illatokat - un. feromonokat- bocsát ki, amit manapság a rendszeres mosdással és a dezodorok, parfümök használatával próbálunk - előnyünkre - elnyomni és más, gyárilag igazoltan izgató illatokkal helyettesíteni.                                                              A vizsgálatban férfiakat arra kértek, hogy semmiféle illatos mosdószert ne használjanak, s így aludjanak három éjszakát ugyanabban a pólóban. Ezután a férfiak arcát bemérték szimmetrikusság és tetszés tekintetében, s a pólókat ugyanazok a nők szaglás alapján osztályozták, mennyire tartják szexuálisan izgatónak.                                                                                             Mint más vizsgálatokban is, itt is a szimmetrikus és férfias arcúak voltak a legvonzóbbak, és meglepő módon az ő trikójuk illata volt a legszexisebb, jóllehet a nők nem tudták, kinek a trikóját gusztálgatják.                                                                                             Még meglepőbb volt az, hogy az illatok akkor voltak a legizgatóbbak, amikor a nők a termékeny fázisukban voltak.

Rendkívül fontosnak tűnik, már csak a mindennapi tapasztalatok alapján is, a szociális dominancia, mint vonzerő. A nők számára a szociális dominancia az evolúciós jelzése az utódneveléshez szükséges megfelelő anyagi feltételeknek.                           Napjaink jelenségeinek értelmezéséhez segít hozzá annak megértése, hogy a szexualitásnak ma már többnyire nem a szaporodás a célja, ugyanakkor a partnerválasztásban mégis a szaporodás evolúciós szempontjai érvényesülnek.                          A nőkre rendkívül vonzó hatást tesz a szociális dominancia, felmérések szerint a magas státuszú férfiak rendkívül sok alkalmi kapcsolatot tudnak teremteni, jóllehet a nő nem számíthat tartós kapcsolatra, folytatásra.                                                                           Ennek megértéséhez valamit azonban érdemes előtte még végiggondolni.  Nevezetesen a következő kérdést: ha minden nőnek a férfias, magas tesztoszteron szintre utaló arcberendezés tetszik, miért nem akar minden nő ilyen férjet? Másként: miért szeretnek bele a nők a femininebb arcú férfiakba?                             Egy izgalmas vizsgálat erre is választ ad. Amikor átlagos, "férfiasított" és "nőiesített" arcok jellemzésére kértek fel nőket, akkor kiderült, hogy a termékeny ciklusszakaszban a férfias arcok voltak a legvonzóbbak, azonban a nem termékeny fázisban a feminin férfiak tetszettek jobban!                                                    Amikor ennek a pszichés aspektusára kérdeztek rá (vagyis, miként csapódik le az evolúciós stratégia a lélekben), kiderült, hogy a férfias arcokat a nők úgy látták, hogy a férfi kemény, elutasító, hűtlen (!), nem lehet vele "jól kijönni", a kapcsolat váláshoz vezethet.                                                                            Ezzel szemben a feminin arcú férfiakat kooperatívaknak, kedvesnek, gondoskodónak, jó apának ítélték. Vagyis: megjelent az örök dilemma, hogy aki a legjobban tetszik, azzal esetleg nem lehet sikeresen együtt élni. (Egyébként hasonló eredményt találtak férfiaknál is, a legnőiesebb nőkről a férfiak azt gondolták, hogy nem lennének jó anyák.)                                                                 A dilemma megoldása az, hogy kétféle női kapcsolati stratégia létezik: az egyik rövid távra irányul, a másik a házasságra.

A rövid kapcsolatok értéke az - és itt visszakanyarodhatunk a szociális dominancia kérdéséhez -, hogy a nő ezekben felmérheti csáberejét, mondhatni evolúciós értékét, ami segít neki később abban, hogy tudja, milyen értékű partner "jár" neki.

A vizsgálatok szerint pl. a házasságon kívüli kapcsolatokban a nők preferálják a szimmetrikus és férfias arcú férfiakat, ami egy másik "megoldást" sugall: szerezz gazdag férjet, és ess teherbe a szuper férfitől.

0000099030i.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 13
Tegnapi: 50
Heti: 117
Havi: 554
Össz.: 67 123

Látogatottság növelés
Oldal: A VONZÓ FÉRFI
"LÉLEKTŐL - LÉLEKIG" - © 2008 - 2018 - lelektol-lelekig.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »