"LÉLEKTŐL - LÉLEKIG"

SZERETNÉD, HA SZERETNÉNEK, S LENNÉL VALAKIÉ? HA IGEN, AKKOR EZ A TE OLDALAD! TALÁLD MEG A LELKED MÁSIK FELÉT, ÉS LEGYETEK BOLDOGOK!

520275133_6e68e4073d_m.jpg

FÉRFI és  


Állandó napi téma, sok közhellyel és tévhittel. Íme néhány közülük, és a magyarázat, hogy: Mi a különbségek valódi oka?


„A férfiak okosabbak, mint a nők

A férfiak agya 9%-al nagyobb, mint a nőké, ez teljesen világos magyarázat lenne a kérdés igazságtartalmának megerősítésére. Az utóbbi évek agykutatásai, amelyek során a női és férfi agy közti különbséget vizsgálták a kutatók, kiderítették, hogy a két agyban az agysejtek száma nem különbözik egymástól. A nők agya azért kisebb, mert jobban „össze van csomagolva”. A férfiak valójában nem okosabbak, mint a nők, csak azért képesek ők a vezető és előnyösebb pozíciókba kerülni az élet minden területén, mert az agyukat elárasztó tesztoszteron versengőbbé teszi őket, emiatt az állandó társaságra és érzelmi kapcsolatokra vágyó nőkkel szemben, képesek magányosan elvonulva, többet foglalkozni és jobban koncentrálni a munkájukra.

10_19_vezt_2.jpg

„A nők túlságosan érzékenyek”

„Míg a női agyban az érzelmek feldolgozása nyolcsávos szupersztrádákon halad, addig a férfiaknak csak egy keskeny bekötőútjuk van erre a célra.” Ezt a megállapítást teszi a nők és a férfiak agyműködést magyarázó, „A női agy” című könyvében Louann Brizendine amerikai pszichiáter. Az érzelmek feldolgozására és felismerésére használt idegi hálózatok sokkal fejlettebbek a női agyban. A nők agyuk azon áramköreit alkalmazzák a legtöbbször feladataik elvégzésére, melyek az érzelmekért felelősek. Ezért van az, hogy a problémák megoldása, a beszéd megértése, de a külvilág megtapasztalása is elsősorban érzelmi alapon zajlik náluk, ami sokszor érzékenyebbé teszi őket a különböző ingerekkel szemben.

623541b7sdaa5411.gif

„A nők pletykásak”

A férfiak és nők agyterületei közötti eltérésekben rejlenek az igazi különbségek. A terhesség nyolcadik hetéig a fiú- és lányembriók agya között semmi eltérés nincs. A nyolcadik héten a fiúembriók agyát elárasztja a tesztoszteron, megtizedelve a kommunikációban résztvevő agysejteket. Ennek köszönhetően a leánygyermekek a születéskor sokkal fejlettebb nyelvhasználatért felelős áramkörrel rendelkeznek, melynek köszönhetően hamarabb tanulnak meg beszélni, mint a fiúgyermekek. Felnőtt korban is megmarad ez a különbség: ezért van, hogy a nők ajkát naponta 20 ezer szó hagyja el, szemben a férfiak 7000-ével.

347509n26krv52ye.gif

„A férfiak túl sokat gondolnak a szexre”

Igen. Átlagosan percenként, a nők naponta csak néhányszor. Ezért is a terhesség nyolcadik hetében a magzatra ható tesztoszteron a felelős. A kommunikációért felelős sejtek csökkenésével megindul a szexualitásért (és az agresszióért is) felelős sejtek drasztikus növekedése.

1361622dicoi1161l.gif

„A nők kiszámíthatatlanok”

A lányoknál már serdülőkori változásaik során kiemelt szerepet játszanak bizonyos hormonok, mint az oxitocin (kötődésre, szerelemre, kapcsolatteremtésre való hajlandóságot erősítő) és a dopamin (az agy örömérző képességét serkentő) szintjének ingadozása. Így minden olyan magatartásforma iránt erős igény mutatkozik, amiben örömüket lelik, legyen szó akár a vásárlásról, traccsolásról, titkok megbeszéléséről, ruházattal és a szépséggel való foglalkozásról. Ezzel együtt jár a stressz-csökkentés érdekében a kommunikációtól való függés, például az állandó telefonálás. Az említett hormonoknak a viharai váltják ki később is azokat a reakciókat, melynek során egyszer mosolyogni, máskor sírni látjuk a nőket, vagy egyszer vidámnak, egyszer dühösnek. E dopamin-oxitocin viharok az orgazmus után a legnagyobb és legteljesebb agyi kielégülést jelentik a nők számára, ami egyfajta szükség is. Ugyanis, akik ezen viharokat nem képesek megélni vagy elfojtják magukban, hajlamosak a depresszióra (ezért több a depressziós nő, mint férfi), az érzelmekért felelős agyi „nyolcsávos szupersztrádáknak” köszönhetően...

369308lb4v9fox61.gif

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 15
Tegnapi: 50
Heti: 119
Havi: 556
Össz.: 67 125

Látogatottság növelés
Oldal: FÉRFI ÉS NŐ
"LÉLEKTŐL - LÉLEKIG" - © 2008 - 2018 - lelektol-lelekig.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »